perjantai 21. maaliskuuta 2014

Blueberry pie

Meillä pakkanen on vielä näinkin pitkällä talvea pullollaan marjoja. Ja pitäähän ne saada pois hyvissä ajoin ennen mustikka-aikaa (tai no, onhan siihen heinä-elokuuhun vielä aikaa , hehheh).
 Joka tapauksessa minun alkoi tehdä mieli jotain makeaa, ja kun silmäni osuivat niihin koskemattomiin mustikkapusseihin pakkasessa, valinta oli selvä. Mustikkapiirasta siis tällä kertaa.

 
 
Tämä mustikkapiiras on leivottu amerikkalaiseen tapaan taikinakuoren sisään. Useissa ohjeissa täyte jätetään valuvaksi , mutta kun puolitin alkuperäisen reseptin unohdin tietysti puolittaa osan aineista, ja laitoin sokeria ja maissitärkkelystä puolet liikaa. Mutta se oli kyllä onnellinen sattuma,  sillä täytteestä tuli mukavan pehmeää ja muotonsa pitävää. Eikä sokeriakaan ollut yhtään liikaa, ihmettelen miten täyte olisi pärjännyt ilman lisäsokeria! Tai sitten se johtuu siitä että olen sokerisuu :D
 

 BLUEBERRY PIE -  MUSTIKKAPIIRAS

Ainekset:
Piirakkapohja:
(Tämä pohja on pyöreään halkaisijaltaan 23cm piirakkavuokaan. Jos käytät pitkulaista vuokaa, 3/4 osa annos riittää.)
260g(4 dl) vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
110g suolatonta voita

Täyte:
(Tämä täyte on pyöreään halkaisijaltaan 23cm piirakkavuokaan. Jos käytät pitkulaista vuokaa, puolikas annos riittää.)
150g sokeria
50g maissitärkkelysjauhoja (tämä on se määrä mitä minä käytin. Jos tahdot täytteestä valuvampaa, 25g on sopiva määrä.)
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
600g mustikoita

Tee näin:
Valmista ensin piirakkapohja: Mittaa jauhot, suola ja voi kulhoon ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat sekoittuneet. Lisää 1 rkl vettä ja sekoita hyvin. Lisää toinen ruokalusikallinen vettä ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista ja sileää. Jos taikina on edelleen kuivan tuntuista, lisää vielä yksi lusikallinen vettä, mutta varo lisäämästä liikaa ; on parempi vatkata suurella teholla ja yrittää saada ainekset yhdistymään siten.
Kääri taikina muovikelmuun ja jätä tunniksi odottamaan.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa jauhotetulla alustalla levyksi, nosta levy piirakkavuokaan ja leikkaa ylimääräiset reunat pois terävällä veitsellä.

Valmista täyte: Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Kauli loppu taikina levyksi, nosta se piirakan päälle ja nipistä reunat yhteen.

Tee piirakan kanteen kolme viiltoa, joista höyry pääsee piirakan paistuessa ulos. Pane piirakka ennen paistamista tunniksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Paista piirakkaa 40-50 minuuttia tai kunnes täyte kuplii voimakkaasti. Anna piirakan jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.


 

Ja piece of pie, olkaa hyvät !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti