sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Macaronit suklaatäytteellä

Ei leivontablogia ilman macaroneja. Niin se vain taitaa olla.
Minun ja macaronejen suhde ei ole kyllä ollut aivan niin intohimoinen kuin monen muun näyttää olevan , mutta nyt asia on korjaantunut. Nämä onnistuvat vihdoin.
Vaikka macaronien teko vaatiikin keskittymistä ja tarkkaavaisuutta, kyllä se kannattaa. Silloin kun saa eteensä täydellisen kauniin, pastellin sävyisen macaronin, ei voi kun hymyillä.

MACARONIT
15-20 macaronia





ainekset:

Kuoret:
50-55g valkuaista
50g mantelijauhetta
100g tomusokeria
2 rkl sokeria
(pastaväriä)

Suklaatäyte:
50g tummaa suklaata (mitä tummempi sen parempi)
1/2 dl kuohukermaa

Kuoret:
 Erota valkuaiset keltuaisista. Mittaa oikea määrä valkuaista vaakaa apuna käyttäen.

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi. Heitä siivilään jääneet isoimmat mantelimurut pois.

Vatkaa valkuaisia puhtaassa ja kuivassa kulhossa sahkövatkaimella. Kannattaa varmistaa kulhon kuivuus ja rasvattomuus pyyhkäisemällä sen sitruunan mehulla. Kun valkuaiset alkavat vaahtoutua, lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksua , kiinteää ja kiiltävää marenkia. Kulho pitää voida käääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu ulos.

Kumoa mantelijauhe-tomusokeriseos valkuaisvaahdon sekaan. Lisää halutessasi pastaväri. Sekoittele varovasti seos tasaiseksi. Jatka vielä sekoittamista, kunnes leivinpaperille nostettu taikina nokare tasoittuu kolmessakymmenessä sekunnissa. Varo kuitenkin sekoittamasta liikaa.

Pursota taikinasta pursotinpussilla noin kahden euron kokoisia lantteja leivinpaperin päälle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät. Anna nokareiden seistä pellillä noin tunti, kunnes niiden pinnalle muodostuu "kelmu". Nokareet eivät siis saa tuntua tahmeilta.

 Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paista kuoria uunin keskitasolla 11-14 minuuttia. Jos kuoret alkavat tummua viimeisten minuuttien aikana, siirrä peltiä alemmas. Tarkista kuorien kypsyys painamalla yhtä kevyesti sivuilta. Jos pinta nousee ylös, kuoret eivät ole vielä valmiita. Voit myös kokeilla irtoavatko ne leivinpaperista.

Ota kuoret uunista ja anna niiden jäähtyä. Irrota ne sitten leivinpaperista.

Täyte:
Paloittele suklaa kulhoon.
Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada se sitten suklaan päälle.
Anna seistä 30 sekuntia ja sekoita sitten kiiltäväksi ja tasaiseksi. Anna jäähtyä sen verran että seosta voi levittää.
Pursota tai levitä täytettä puoleen kuorista, ja paina toinen kuori päälle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti