sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pakastettu vadelma-juustokakku



Oikeasti, tämä juustokakku on jotain todella todella hyvää. Se on raikkaan makuista ja näköistä, ja koostumus on samettisen pehmeä ja paksu. Ihanaa kertakaikkiaan.
Kakun "perusta" , eli pohja ja täyte on vadelmaextraa lukuun ottamatta Linda Lomelinon kirjan No bake cheesecake. Siihen yhdistin toisen lempikakkuni, amerikkalaisen New York cheesecaken eli uunissa paistettavan juustokakun, jonka päälle sivellään vielä ranskankerma kuorrutetta.
Ja sitten ne vadelmat. Ne ovat ehkä juuri se juttu, mikä tekee kakusta myös raikkaan. Vadelmiahan rakastavat kaikki. Kakun leikkaajaa odottaa pieni yllätys ,kun valkoisen täytteen sisällä on dramaattisen punaisia raitoja.


PAKASTETTU VADELMA-JUUSTOKAKKU
Ainekset:
Keksimurupohja:
150g dominokeksejä
75g sulatettua voita

Juustokakkutäyte:
300g philadelphiajuustoa
250g ricottajuustoa
1 3/4dl sokeria
4dl kuohukermaa
200g vadelmia (jätä yksi koristeluun)

Ranskankermakuorrute:
1 prk ranskankermaa
2 rkl sokeria
n. 1/2 dl laimennettua sitruunan mehua

Valmistus:

Murskaa dominokeksit hienoksi muruksi, ja sekoita niihin voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18cm). Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

Vatkaa philadelphia- ja ricottajuustot keskenään. Vatkaa seokseen sokeri ja kerma. Vatkaa niin kauan, että seos sakenee, mutta on silti niin löysää, että sen voi kaataa. Kaada täyte vuokaan keksimurupohjan päälle.

Soseuta vadelmat ja kaada vuokaan täytteen päälle. Sekoita lusikalla niin, että vadelmakastike jää pyörteiksi kakun keskelle. Laita kakku pakkaseen 6-8 tunniksi.

Ota kakku pakastimesta 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Valmista ranskankermakuorrute: Sekoita ainekset keskenään. Sitruunan mehua täytyy lisätä sen verran, että kuorrute on niin valuvaa, että sen saa valutettua reunoille , mutta että se on kuitenkin tarpeeksi jämäkkää pitääkseen muotonsa.

Koristele kakku asettamalla sivuun jättämäsi vadelman keskelle kakkua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti