tiistai 17. kesäkuuta 2014

Vadelmabrownie!


 Tämä kakku ansaitsee huutomerkin perään! Vadelmabrownieta tarjoiltiin eräissä ylioppilasjuhlissa. Olen tehnyt tätä varmaan eniten mitä mitään muuta kakkua koska se on niiin herkullinen. Kuin mutakakku vadelmien raikkaudella. Tämän teossa kuvien otto jäi vähän vähäiseksi kun tein juhliin kolmea eri kakkua, ja niissä ritti tekemistä... Mutta ihanaa oli kun sai leipoa oikein sydämmen kyllyydestä!Tuo yksi toinen tekemäni juhlakakku, banaani-kinuski -kakku näkyy myös yhdessä kuvssa.  Nämäkin kuvat on ollut "varastossa" jo jonkin aikaa kun en ole ehtinyt niitä koneelle laittamaan. Mutta tässä se nyt on! Kestosuosikki jonka on jo aika päästä blogiin!  







VADELMABROWNIE
muokattu kirjasta Taivaalliset täytekakut

Ainekset:
Browniepohja:
225g voita
200g tummaa suklaata
3 dl ruokosokeria
1 1/2 dl sokeria
4 suurta munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100g vadelmia

Marenki-voi-vadelmakreemi:
4 suurta munanvalkuaista
2 1/3 dl sokeria
250g huoneenlämpöistä suolatonta voita
100g vadelmia
(punaista pastaväriä)

Suklaakuorrute:
100g tummaa suklaata
50g voita

jätä koristeluun yksi vadelma!

Tee näin:
Browniepohja:
 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa, joiden halkaisija on 15cm.
3. Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Pane voi ja suklaa suureen kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa ruokosokeria, sokeria ja munia noin 3minuuttia, eli kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
5. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, ja leivinjauhe keskenään.
6. Kaada voi-suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin. Tasoita pinta lusikalla. Painele puolet vadelmista vuokiin.
7. Paista kakkupohjia 45-50 minuuttia.
8. Leikkaa molemmat pohjat jäähtyneinä (tai parhaimmassa tapauksessa pakkasessa käytettyinä) puoliksi niin että saat neljä pohjaa. Jos pohjat hajoavat leikkauksessa, ei hätää sillä niin käy lähes aina. Voit koota silloin kakun kelmulla vuoratussa kakkuvuoassa ja koota kakun osat palapelimaisesti. Kukaan ei huomaa mitään koska brownie pohja on niin pehmeää että se sulautuu takaisin muotoonsa!

Marenki-voi-vadelmakreemi:
1. Kumoa valkuaiset ja sokeri metalliseen kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa käsivatkaimella, kunnes seos tuntuu käteen lähes polttavan kuumalta. Ota kulho pois kattilan päältä.
2. Jatka vatkaamista sähkövakaimella tai mielellään monitoimikoneessa, kunnes seos on valkoista ja ilmavaa ja muistuttaa marenkimassaa. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt - se voi viedä jopa 10 minuuttia.
3. Lisää voi vähitellen pieninä nokareina. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa seosta vielä 3-5 minuuttia. Älä hätäänny, jos seos juoksettuu, jatka vain vatkaamista ja sen pitäisi mennä ohi. Jos se ei auta, korjaa se laittamalla kulho muutamaksi sekunniksi vesihauteesen , jos seos oli liian kylmää. Jos se taas oli liian lämmintä, pane kulho hetkeksi jääkaappiin ja vatka sitten seos sileäksi.
4. Soseuta vadelmat. Siivilöi seos hienon siivilän läpi, että saat siemenet pois.
5. Sekoita vadelmasose voikreemin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää hieman punaista väriä.

Kokoaminen:
1. Laita ensimmäinen pohja kakkuvadille / kelmulla vuorattuun vuokaan. Levitä päälle kerros vadelmakreemiä. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki pohjat on käytetty. Jos kokoat kakun suoraan kakkuvadille, jätä päällimmäksi ehjä, paistattaessa pohjalla ollut pohja . Jos taas kokoat kakun vuokaan, laita ehjä pohja alle, jotta kumottaessa se on päällimmäisenä. Kuorruta koko kakku kauttaaltaan vadelmakreemillä. Sitten valmista suklaakuorrute.
Suklaakuorrute:
1. Sulata suklaa ja voi hiljaisella lämmöllä kattilassa. Anna seoksen jäähtyä kunnes se on sopivan paksuista ja sitten valuta se kakun päälle. Aseta koristeeksi vadelma.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti